T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / AKÇAABAT - Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Birimlerimiz

Haz

Okulumuzun kısa tanıtım filmini aşağıdaki video oynatıcıdan izleyebilrisiniz.

Ock

Tem

Okulumuz Z Kütüphanesinde okuma saatleri yapan öğrencilerimizin sayısını artmasını arzu ediyoruz.

Nis

 

 

Mrt

Elektrik-Elektronik alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.
Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır.Elektrik-Elektronik alanı birçok alanı etkilerken, ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu alanındaki teknoloji değişimleri ve kalite artışlarının, sektör ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasına olumlu etkide bulunacağı anlamına gelmektedir.

Mrt

ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ

Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini destekleyen (?ziksel, psiko-motor,zihinsel,dil, sosyal ve duygusal), plan yapan,uygulayan, insan ilişkileri ve empatiye önem veren, çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama,  basit beden eğitimi hareketleri

Mrt

A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ 
18. yüzyılın ortalarında başlayan ve 19. yüzyılda giderek artan makineleşme uygulamaları 
ile hızla gelişen tekstil sanayii, 20. yüzyılda, bütünüyle, makine ile üretilen bir sanayi dalı niteliğini kazanmıştır. Son dönemlerde, temel bilimler ile elektronik ve bilgisayar mühendislikleri başta olmak üzere çeşitli mühendislik dallarındaki gelişmelerin, tekstil sanayisine uygulanması sonucunda, gelişmiş ülkelerde tekstil sanayisinin yapısı, emek-yoğun sanayi durumundan, tamamen sermaye ve makine-yoğun sanayi durumuna dönüşmüştür. 

Mrt

MUHASEBE VE FİNANSMAN Bu faaliyette verilecek bilgiler sonunda muhasebe ve finansman alanındaki meslekleri ve meslek elemanlarını tanıyabileceksiniz. A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Türkiye uzun süredir iş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkânlarını artırabilmek için mesleki eğitim sistemini geliştirmeye çalışmaktadır. Bu çaba Türkiye’nin dünyanın önde gelen ekonomileri arasında rekabet edebilirliği ve Avrupa Birliğine giriş sürecinde daha da anlamlı hâle gelmektedir. Ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren mesleki eğitim sistemine yeni bir anlayış getirecektir.  

Mrt

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME
Tanımı: Endüstriyel modellemecinin sahip olduğu, bilgisayarlı üretime yönelik modelleme yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine teknolojisi alanında endüstriyel modellemeciliğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Mrt

Çevremizde gördüğümüz Metalden yapılmış bütün sistemlerin tasarlandığı ve üretildiği alandır.Sektör olarak geniş alana yayılmıştır. Torbalı gibi sanayisi hızla gelişmekte olan bölgelerde yetişmiş Metal Teknolojisi mezunlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Günümüzde işsizliğin giderek artığı gözlenmektedir. Üretime dönük,yaratıcı nesillerin yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. 

Mrt

Bilgisayar sistemi genel olarak, yazılım ve donanım olarak iki kısımda toplanır. Yazılım, Bilgisayarın belleğinde çalışan programlar donanım ise, Bilgisayarın çalışabilmesi için içeriğinde yer alan elektronik aygıtların tamamıdır, bölümümüz İş dünyasında yazılım alanıda kalifiye eleman yetiştirme amacı güder.

 

Mrt

TRABZON NUTKU
Trabzon ve Trabzonluları temsil eden zatıalileri ile Trabzon´ da bir sofrada bulunduğumdan pek büyük bir memnuniyet hissediyorum. Bilhassa bugün yaptıkları hararetli istikbalden, gösterdikleri ciddi kıymet ve muhabbetten dolayı muhterem Trabzon ahalisine arzetmeyi vazife bildiğim kalbi teşekkürlerimi zatıalilerine hitap ile izhara fırsat bulduğumdan dolayı pek bahtiyarım. 

Mrt

10. YIL NUTKU

"Türk Ulusu! Kurtuluş Savaşı´ na başladığımızın 15´inci yılındayız. Bugün cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu en büyük bayramdır. Kutlu olsun! Bu anda büyük Türk Ulusunun bir bireyi olarak, bu kutlu güne kavuşmanın en derin sevinci ve coşkunluğu içindeyim. Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık.

Mrt

DEVRİMLERİ
Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922) Kurtuluş Savaşı´nın ilk yıllarında kurulan (23 Nisan 1920) Türkiye Büyük Millet Meclisi, halktan kopuk Osmanlı yönetiminin yanında, halkın içinden seçilen temsilcileriyle "halk iradesi"nin gerçek temsilcisi olmuş, iyice eskimiş ve yıpranmış kişisel saltanatsa, TBMM´yi, yani ulusun egemenliğini tanımamasının yanı sıra, 

Mrt

CUMHURİYETÇİLİK

Cumhuriyet bir devlet biçimidir. Cumhuriyette esas olan ilk öğe, devlet başkanının belli bir süre için seçilerek iş başına gelmesidir. Bu bakımdan cumhuriyet, başta bir hükümdarın bulunduğu devlet biçimlerinden (monarşilerden) ayrılır. Monarşilerde devletin başı, belli bir aile içinden çıkar, normal koşullar altında, ölünceye kadar iş başında kalır. Yerine gene aynı aileden bir başkası gelir. Her monarşide, aile içinden kimin hükümdar olacağı belli bazı kurallara göre saptanır. Cumhuriyette devlet başkanı belli bir süre içinde seçimle iş başına gelince, ileri gelen diğer kişilerin de seçimle belirlenmesi gerekir.