BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME
Tanımı: Endüstriyel modellemecinin sahip olduğu, bilgisayarlı üretime yönelik modelleme yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine teknolojisi alanında endüstriyel modellemeciliğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME
Tanımı: Endüstriyel modellemecinin sahip olduğu, bilgisayarlı üretime yönelik modelleme yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine teknolojisi alanında endüstriyel modellemeciliğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2. BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI
Tanımı: Makine ressamının sahip olduğu, bilgisayarlı iki ve üç boyutlu makine çizimleri yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine Teknolojisi alanında makine ressamı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3.ENDÜSTRİYEL KALIP
Tanımı: Endüstriyel kalıpçının sahip olduğu, sac, metal, hacim ve plastik kalıp imalatı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine Teknolojisi Alanında Endüstriyel kalıpçı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
4. BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI
Tanımı: Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, bilgisayarlı CNC tezgahlarında makine imalatı işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine teknolojisi alanında makine imalatı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
5. MERMER İŞLEME
Tanımı: Mermer işlemecisinin sahip olduğu, mermer imalat işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine Teknolojisi alanında Mermer işlemeciliği yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
6. MAKİNE BAKIM ONARIM
Tanımı: Makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Makine Teknolojisi alanında makine bakım ve onarımcısının yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Giriş Koşulları:Öğrencilerin sağlık durumu Makine Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.
İstihdam Alanları:Makine Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Endüstriyel AR-GE çalışmaları ve tasarım sektöründe,
2. Makine imalatı sektöründe,
3. Endüstriyel modelleme sektöründe,
4. Endüstriyel kalıpçılık sektöründe,
5. Makine bakım ve onarım işlerinde,
6. Mermercilik sektöründe vb.
yerlerde çalışabilirler.
Belgelendirme:1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.
2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.
3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.
4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.
Eğitim Süresi:1. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.
2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Makine Teknolojisi alanı haftalık ders çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.
Adres:
YAYLACIK MAH. DÜZKÖY CAD. AKÇAABAT MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 18 AKÇAABAT / TRABZON
Telefon
0 462 227 5894