Trabzon Üniversitesi İçin Satranç Üretim Aşaması

Ekm

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hediye olarak verilen bez çantaların üretimi, Okulumuz moda tasarımı teknolojisi öğretmen ve öğrencilerinin katkılarıyla üretilmiştir. Okul müdürümüz Volkan BALCI, Hediye olarak verilen bez çanta üretimini, Akçaabat MTAL Döner Sermaye İşletmemize vererek, öğrencilerimize de destek olduğu için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi Bey başta olmak üzere , tüm paydaşlara teşekkür etti.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet koşusunda okulumuz öğrencilerinden kızlarda il 2. Melek Taş, il 4.sü Kader Sağlam Erkeklerde ise il 2.Yunus Emre Bozali, il 3.sü ise Eray Altun olmuştur. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

13 Ekim "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında 13 Ekim 2023 Cuma günü Afet Bilincinin oluşturulması ve Afetlere karşı hazırlıklı okul oluşturma kapsamında Yangın, Doğal Afet, Deprem, Personel Tahliye ve Toplanma Alanı Tatbikatları yapılmıştır.

Tatbikat öncesinde tatbikatların nasıl uygulanacağına ilişkin bilgilendirme eğitimleri verilmiştir. Hazırlıklar yapılmıştır.

Ekm

"13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü " kapsamında afete hazırlık konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik olarak öğretmen öğrenci ve personelimize seminer programları yapılmıştır.

Ekm

Geçtiğimiz günlerde yakalandığı amansız hastalık sonucunda yaşamını yitiren okulumuz 11. Sınıf tesisat bölümü öğrencilerinden Muhammet KEÇECİ mezarını ziyaret ettik.

Eyl

Okul müdürümüz Volkan BALCI eşliğinde Müdür başyardımcımız Ercan DURAK ve okulumuzu Temsilen Elektrik alan şefi Havva KOÇAK, Kızılay Akçaabat ilçe şube başkanı olarak göreve başlayan Saadettin BALCI beye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.

Ziyarette Türk Kızılay Akçaabat Şubesinin faaliyetleri ve uygulamaları hakkında bilgi verilirken iki kurum arasında birlikte yapılabilecek faaliyetlere de değinildi.

Başkan Saadettin BALCI ve Okul Müdürümüz Volkan BALCI, ileriye dönük ortak projeler yapılması konusunda fikir birliğine vardılar.

Müdürümüz Volkan BALCI, Kızılay kollarının, ortak projelerle daha faydalı ve eğitici bir düzeye çıkabileceğini, yapmış oldukları bu tür projelerle, ülkemizi emanet edeceğimiz yeni nesillerimize merhamet ve yardımlaşmanın önemini aşılamış olacaklarını ifade etti.

Eyl

2023 2024 Eğitim öğretim yılı 11 Eylül 23 Pazartesi günü yaptığımız açılış töreni ile başladı. Törende İstiklal marşının okunmasının ardından okul müdürümüz Volkan BALCI yaptığı konuşmada bilgilendirmeler yaparak yeni öğretim yılı için iyi dileklerini sundu. Ardından bu sene okulumuzda 9. sınıfa başlayan öğrencilere bilgilendirmeler yapılarak okul tanıtıldıktan sonra eğitim öğretim yılının ilk dersine girildi.

Eyl

4-9 Eylül tarihleri arasında 2023 2024  Eğitim Öğretim yılı Eylül dönemi mesleki çalışma haftasını etkinliklerini tamamladık. 4 Eylül Pazartesi günü başlayan eğitim döneminde, programda yer alan konularda öğretmenlerimize seminerler verildi. Bu kapsamda:

6 Eylül Çarşamba günü Rehber Öğretmenimiz Ali Osman ŞAŞ, Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma hizmetlerinin sunumunda okul müdüründen sınıf rehber öğretmenine kadar ilgililerin görev yetki ve sorumluluklarını ve eğitim ortamlarında dijitalleşmenin sosyal ve psikolojik etkileri konularında,

7 Eylül Perşembe Öğretmenlerimizden Yılmaz AYDIN, Sektörde başarılı iş insanları ile işbirliğinin önemi konusunda,  Muammer İŞÇİ, Kalkınma ajansları ile yapılacak iş birliği ve projeler hakkında bilgilendirme yaptılar.

Öğretmenimiz Havva KOÇAK'ın da katkıları ile davet edilen KOSGEB temsilcisi Kürşat MAZLUM ve İŞKUR temsilcisi Ali SARIALİOĞLU okulumuza gelerek sektör işbirlikleri konusunda bilgilendirme yaptılar.

8 Eylül Cuma günü, öğretmenlerimizden Halis DEDE, Ahilik Kültürü bilinci hakkında, Ömer KERİMOĞLU, sınıf atölye ve laboratuvarların etkili kullanımı ve 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları hususlarında bilgiler verdiler.

Eyl

Akçaabat Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik işleri müdürlüğünün ortaklaşa çalışmaları ile okul bahçemizde de 2023 2024 Eğitim Öğretim Yılına hazırlık çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda belediye görevlileri tarafından önce bahçe ve çevresinde oluşan yabancı otlar ve kuru yapraklar temizlendi, ardından tüm saha su ile yıkandı.

Eyl

04.09.2023 Pazartesi günü yaptığımız sene başı öğretmenler kurulu toplantımız ile 2023 2024 Eğitim Öğretim Yılına  başlamış bulunuyoruz.